Tanulási képességvizsgálat és fejlesztés

 

Ha aggódik gyermeke miatt, mert a következő problémákat tapasztalja, célszerű tanulási képességvizsgálatot kérnie:


- Tanulási, illetve képességbeli zavarokat sejt, például: olvasási, írási és számolási nehézségek, fejletlen mozgás és kézügyesség, figyelmi problémák, képességek alatt teljesítés és teljesítményromlás, lelassult munkatempó stb.

- Azt vette észre a gyermeken, vagy olyan jelzéseket kapott a tanáraitól, hogy az utóbbi időben a tananyag, vagy egyes tantárgyak ismeretanyagának elsajátítása problematikussá vált, vagy teljesítménye nagyfokú hullámzást mutat.

- A tanárok jelzése szerint a gyermeknek az iskolában nem megfelelő a magatartása, viselkedése, amely gyakran megnehezíti a közösségi beilleszkedését, például: szorongás, visszahúzódás, nyugtalanság, agresszió, illetve szétszórtság jellemzi a gyermeket.

- Bár gyermeke szeptembertől tanköteles lesz, nem biztos az iskolaérettségében, vagy úgy érzi, hogy egyes területeken addig fejlesztésre szorul.

- A gyermek az utóbbi időben gyakran produkál pszichoszomatikus-, vagyis olyan testi tüneteket, melyek hátterében pozitív orvosi leletek hiányában lelki okokat sejthetünk, pl.: fejfájás, hasfájás, hányás, alvászavar, táplálkozási és szobatisztasági problémák, ideges izomrángások, beszédzavar, asztma.


A tanácsadás kapcsán gyógypedagógus-pszichológus közreműködésével, korszerű diagnosztikai módszerekkel feltárjuk a problémákat, azok vélhető háttereit, és ennek alapján teszünk további javaslatot a beavatkozás módjára. Ez a gyermek egyéni képességfejlesztésétől, a szülői konzultációkon át a családterápiáig, vagy ezek kombinált alkalmazásáig terjedhetnek.


A tanulási képességvizsgálathoz Önnel és gyermekével három alkalommal kell találkoznunk, előre egyeztetett időpontban.

 

 

Érdeklődése esetén kérem, keressen bennünket e-mail-en vagy telefonon!

hesztiatanacsado@gmail.com

+36 20 9350 065