Nevelési tanácsadás

Milyen jellegű problémákkal fordulhatnak hozzánk?

 

- Magatartási zavarokkal, melyek gyakran megnehezítik a gyermek közösségi beilleszkedését, például: szorongás, visszahúzódás, nyugtalanság, agresszió, szétszórtság.

- Tanulási, illetve képességbeli zavarokkal, például: olvasási, írási és számolási nehézségek, fejletlen mozgás és kézügyesség, figyelmi problémák, képességek alatt teljesítés és teljesítményromlás, lelassult munkatempó stb.

- Az iskolaérettség bizonytalansága esetén.

- Pszichoszomatikus problémákkal, vagyis olyan testi tünetekkel, melyek hátterében pozitív orvosi leletek hiányában lelki okokat sejthetünk, pl.: fejfájás, hasfájás, hányás, alvászavar, táplálkozási és szobatisztasági problémák, ideges izomrángások, beszédzavar, asztma.

- A szülők elbizonytalanodása esetén, mikor úgy érzik, támogatásra van szükségük a gyermek nevelését illető kérdésekben. Gyakori ez olyankor, mikor a család életében változások zajlanak, krízisidőszakokon mennek keresztül.

 

A tanácsadás kapcsán gyógypedagógus-pszichológus közreműködésével, korszerű diagnosztikai módszerekkel feltárjuk a problémákat, azok vélhető háttereit, és ennek alapján teszünk további javaslatot a beavatkozás módjára. Ez a gyermek egyéni képességfejlesztésétől, a szülői konzultációkon át a családterápiáig, vagy ezek kombinált alkalmazásáig terjedhetnek.

 

 

Érdeklődése esetén kérem, keressen bennünket e-mail-en vagy telefonon!

hesztiatanacsado@gmail.com

+36 20 9350 065