Iskolaérettség vizsgálat, iskola-előkészítés

 

Ha az Ön gyermeke idén lesz tanköteles, a beiratkozás előtt szeretnénk segítséget nyújtani

- ha nem biztos gyermeke iskolaérettségében;

- ha átfogó képet szeretne kapni gyermeke iskolakezdéshez szükséges képességeinek szintjéről, a fejlesztésre szoruló területekről

- ha úgy érzi (vagy olyan szakvéleményt kapott az óvodától illetve a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottságtól), hogy gyermeke képességeinek vannak olyan területei, amelyek iskolakezdésig még fejlesztésre szorulnak.


Mit ajánlunk?

- Korszerű, megbízható vizsgálati módszerekkel felmérjük gyermeke iskolai előrehaladásához szükséges képességeinek szintjét,

- erről szakvéleményt adunk ki,

- és javaslatot teszünk a gyermek egyéni fejlesztésének irányira és módjára.

- Igény esetén biztosítjuk a fejlesztő foglalkozásokat.


Hogyan folyik a vizsgálat?

A szintfelméréshez Önnel és gyermekével három alkalommal kell találkoznunk, előre egyeztetett időpontban. Azért osztjuk fel részekre a vizsgálatot, mert egy 6 év körüli gyermeknek még megterhelő lenne a 2-3 órás felmérés – a valódi képet torzítaná a fáradság, a figyelem fenntartásnak (teljesen természetes) problémája.

Az első alkalom első felében a szülőkkel személyes tájékozódó beszélgetés során próbálunk képet kapni beiskolázással kapcsolatos elképzeléseikről, gyermekük fejlődésének sajátosságairól. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermeket olyan személy kísérje a vizsgálatra, aki ismeri ezeket az információkat. Kérjük, hogy a vizsgálatra hozzák magukkal a gyermek fejlődésére vonatkozó iratokat, pl. kórházi zárójelentéseket, szakvéleményeket! Ezen a beszélgetésen a gyermek is jelen van, ha akar, bekapcsolódik, vagy elfoglalja magát a rendelkezésére bocsájtott játékokkal. A találkozás második felében már kizárólag a gyermekkel foglalkozunk – ekkor kezdjük el az iskolakezdéshez szükséges készségek, képességek szintjének a felmérését.

A második foglalkozáson is ezt a munkát folytatjuk a gyermekkel.

A harmadik alkalommal már csak a szülőkkel találkozunk, ilyenkor adjuk át az írásos szakvéleményt, amit szóban is elmagyarázunk, a felmerülő kérdésekre válaszolunk, és közösen megbeszéljük a további teendőket.

A három alkalomból álló szintfelmérés ára:
14.000 Ft

 

 

Érdeklődése esetén kérem, keressen bennünket e-mail-en vagy telefonon!

hesztiatanacsado@gmail.com

+36 20 9350 065