20 órás intenzív tanulásmódszertani tréning

Számos iskolás gyermek küzd azzal a problémával, hogy amikor már önálló tanulásra kényszerül, és a megtanulandó anyag mennyisége is növekszik (általában az iskola felső tagozatán), a tanulásba fektetett energiáját nem tükrözik az érdemjegyek, vagy éppen a nehézségek miatt „feladja”. Mindkét esetben csökken a sikerélmény, a tanulási motiváció, ami végső soron általában az érdemjegyek romlásában is megmutatkozik. Ez sokszor csak a megfelelő tanulási módszerek ismeretének hiányából adódik.Ezen a problémán szeretnénk segíteni – iskolai környezetben is kipróbált – tanulásmódszertani tréninggel.

A diákok iskolai tananyag legnagyobb részével élőszavas vagy írott szöveges információ formájában találkoznak. A tankönyvek, ajánlott és kötelező olvasmányok szövege, a tanári magyarázatok, mind ide tartoznak. Tudásukról is általában így kell számot adni – írásban dolgozat, szóban felelet formájában.

Vagyis az iskolai tanulás elsősorban az iskolai tananyag információinak megtanulását - megértését, feldolgozását, megjegyzését (memorizálását) és dolgozat, felelet, vizsga formájában való visszaadását jelenti.

Ennek alapján azt mondhatjuk, hogy az iskolai tanulás nem más, mint az információkkal való műveletek folyamata, így a tanulás során az információ-kezelés következő fázisait kell végigjárnunk:

- Input (az információgyűjtés fázisa),
- Process (az információfeldolgozás fázisa),
- Output (az információ visszaadásának, alkalmazásának fázisa),
- Organizáció (a tanulásszervezés, amely meghatározza az előző fázisok hatékonyságát).Az információgyűjtés fázisának a legfontosabb eleme a gyors és hatékony, vagyis értő olvasás.
Az információk könnyebb eltárolása érdekében fel kell ismerni a szöveg pontos struktúráját, értelmét, miközben az olvasás sebességét is növelni kell.
A tréning első részében erre tanítjuk meg a gyereket.A második rész a már megszerzett információ eredményes feldolgozásával, rendszerezésével, eltárolásával foglalkozik. A megfelelő struktúrák kialakítása mellett hatékony memorizálási technikákat tanulunk, és itt foglalkozunk a tanulásszervezés olyan elemeivel is, mint a helyes időgazdálkodás vagy ismétlési ritmus.A tréning harmadik részében azt tanítjuk meg a gyerekeknek, hogy a már megfelelően feldolgozott, eltárolt információkat hogyan tudják szép feleletek, dolgozatok formájában visszaadni, a hatékony tanulás révén megszerzett tudásukat jó jegyekre beváltani.A tréning szombat délelőttönként, 9.00-13.00 óra között, 5x4 órában kerül megrendezésre.
Az időpontok: március 12., 19., április 2., 9., 6.
Helyszín: Hesztia Tanácsadó Központ, Budapest, VI.ker. Rózsa u. 90.
A 20 órás tréning ára: 46.000 Ft

Jelentkezés:

 

 

Jelentkezés, és további információk:

Emailen: hesztiatanacsado@gmail.com

Telefonon: +36 20 9350 065

Vagy kérjen ingyenes telefonos visszahívást és választ adunk minden felmerülő kérdésére:

Ingyenes visszahívást kérek!