Autogén tréning, meditációs technikák

 

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. Míg a keleti kultúrák állandó eleme, nyugaton a 60-as évek óta került a figyelem középpontjába. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy igen hatékony gyógyító módszer.


Az olyan egészségügyi és lelki problémák megoldásának, melyek hátterében a stressz, a szorongás, a kimerültség vagy alacsony energiaszint áll, kiváló lehetősége a meditáció. Ha a stressz és a szorongás képes hatni vegetatív központjainkra és a vezérletük alatt levő szerveinkre, nyilvánvaló, hogy ellentétes irányú befolyás is lehetséges. A félelemmel, szorongássa ellentétes hatású, nyugtató önszuggesztió – és az ezen alapuló autogén tréning - képes helyrebillenteni a neurózis alapját képező megzavart idegrendszeri működést. A meditációs és önszuggesztiós technikák kombinálása csökkenti a vérnyomást, enyhíti az asztmás és allergiás panaszokat, enyhíti a szívtáji szorongást és a fejfájást, segíthet a pánikbetegségekhez kapcsolódó vegetatív folyamatok kontrollálásában, a különböző szenvedélybetegségek – drog, alkohol, cigaretta – leküzdésében. Kedvező a hatása a kedélyállapotra, az állóképességre, javítja az emlékezetet.


A lelki egyensúly beállításához meditációs és önszuggesztiós technikákat tanítunk egyénre szabottan, amely kiegészítheti és hatékonyabbá teheti az egyéb alkalmazott módszereket.

 

 

Érdeklődése esetén kérem, keressen bennünket e-mail-en vagy telefonon!

hesztiatanacsado@gmail.com

+36 20 9350 065