Miért nem találják meg a férfiak a ruhájukat?
- Drágám, hol a kék ingem? – kiabál le a férj a gardróbból.

- Ott van beakasztva a többi között! – kiabál vissza a feleség.

- Nem találom, itt nincsen! – replikázik a férj.

- De biztosan ott van, délelőtt akasztottam be, csak nézz jobban körül!

- De hidd már el, hogy itt nincsen!


Majd felmegy a feleség a gardróbba, odanyúl, és kiakasztja az inget.

 

Ugye ismerős a történet?De miért nem találják meg a férfiak a dolgaikat, néha akkor sem, ha kiszúrja a szemüket? Nálunk a családban erre viccesen azt szoktuk mondani, hogy azért, mert ráült egy manó, aki láthatatlanná teszi. Persze nem ezért!

A dolognak feltehetőleg evolúciós magyarázata van: az ősember-férjnek a munkamegosztás során a vadászat volt a feladata. Képes volt a vadállat nyomát akár napokig is követni, nagy távolságokat megtéve. Sőt, utána még haza is talált az elejtett zsákmánnyal. Többek között ezzel magyarázható, hogy a férfiaknak általában jó a tájékozódó képessége.

Eközben az ősember-asszonynak azért kellett gondoskodni ételről. Mivel vadászni nem tudott, gyűjtögetett. Ahhoz, hogy a gyűjtögetés megfelelő eredménnyel járjon, ki kellett fejleszteni azt a képességét, hogy a bokrokon, a levelek közt megbúvó apró bogyókat is nagy hatékonysággal megtalálja. Így a nők abban jók, hogy kisebb területen tájékozódjanak jól a dolgok között, elkülönítsék és megtalálják a különböző – akár kis eltéréssel rendelkező dolgokat is.

Kedves nőtársaim, ne bántsuk a férfiakat, hisz nem az ingkeresés (bogyószedés) a feladatuk, hanem a mamut vadászat! És kedves férfiak, ne gúnyolódjanak rajtunk, hogy sehova nem találunk oda, és a folyosón is az ellenkező irányba indulunk a kijárathoz – mert mi meg megtaláljuk a szekrényben azt az inget is, amire ráült a manó!

Szolgáltatások gyorsmenüTANÁCSADÁS SZÜLŐKNEK ÉS GYERMEKEKNEK


EGYÉNI TANÁCSADÁS FELNŐTTEKNEK


CSALÁD- ÉS PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS